Maj i plantskolan

Full leverans

Läs mer... HISTORIK

Björkhaga Plantskola grundades 1937 av Gustaf Svensson. Plantskolan låg då inne i samhället Veberöd och man odlade i huvudsak bärbuskar och fruktträd. Trots att plantskolan flyttade ut från byn redan 1950, heter vägarna än idag Björkhaga-, Planterings- och Ympningsvägen.

År 1963 var det dags för generation nummer två. Bara 19 år gammal tog Bo-Göran Svensson sin lärlingsexamen i Tyskland, flyttade hem och axlade ensam ansvaret för företaget. Han ändrade inriktningen på verksamheten och började odla häck- och landskapsväxter genom egen förökning, både med hjälp av frö och sticklingar.

Efter tre års studier i Tyskland och några års arbete hemma på plantskolan, tog Patrick över driften av Björkhaga 1998. Till en början bestod odlingen fortfarande av häck- och landskapsväxter på barrot, men sen några år tillbaka odlas även en hel del växter i kruka. Efter investeringar i krukmaskin och nya växthus finns det möjlighet att producera större kvantiteter mer effektivt.

Tillväxten på Svenssons är säkrad, men om någon av dom kommer att bli plantskolist eller inte, det får framtiden utvisa!